Nieuwe Antwerpse hotspots voor de zomer

Nieuwe Antwerpse hotspots voor de zomer

Een tijdje geleden maakten we op de redactie een lijstje met de beste cocktailbars van België; we bezochten onder meer Antwerpen. In de Scheldestad zijn er sindsdien alweer een resem nieuwe zaken bijgekomen. We zetten de nieuwe hotspots voor deze zomer even op een rijtje!

Bar Burbure

Bar Burbure is de nieuwste telg van wijnkenner en ondernemer Jurgen Lijcops. En wie Jurgen een beetje kent, weet dat hij geen half werk levert. Hij is niet enkel de eigenaar van Forest Spirits (bekend van de premium gins en vermout) maar ook van sterrenrestaurant ‘The Glorious’ en de even glorieuze B&B ‘The Glorious Inn’. Met Bar Burbure speelt Jurgen in op de trend van de foodies die voor en/of na het eten iets willen gaan drinken in een andere zaak. De bar bevindt zich op slechts enkele meters van The Glorious en The Glorious Inn, waardoor Jurgen in eerste instantie zijn eigen klanten een totaalbeleving kan aanbieden. Maar ook wie niet blijft eten of slapen is meer dan welkom in Bar Burbure.

Kosten noch moeite werden gespaard om de bar mooi aan te kleden. Art Deco is nergens ver weg in Bar Burbure waardoor je niet veel verbeelding nodig hebt om je in een luxueuze hotelbar in hartje Manhattan te wanen. Die internationale uitstraling van luxebars in wereldsteden is dan ook wat Lijcops in gedachten had toen hij de bar opende. Hij wil een breed publiek aantrekken en dat vertaalt zich ook naar de kaart. De bar serveert heel mooie cocktails maar gaat verder: je kan er ook terecht voor een heerlijke Espresso, een betaalbare top-wijn en de betere bieren.

Adres: Vlaamse Kaai 41, 2000 Antwerpen

Bijou

Bij Bijou staan Ben Belmans en Dieter Van Roy behind the stick. Enkel daarom zou je zeker al een bezoek aan Bijou moeten brengen: beide heren behoren immers tot de top van de Belgische barscene. Dit duo heeft zoveel ervaring in de Cocktail- en Hospitality wereld dat je op voorhand weet dat het goed gaat zijn. Voor de zekerheid hebben we het toch getest en we kunnen bevestigen dat Bijou een heel mooie aanwinst voor Antwerpen is!

’t Zuid in Antwerpen had al enkele uitstekende bars maar Bijou kan zich daar vlot van onderscheiden. Dieter en Ben serveren bijvoorbeeld een selectie van top shelf-producten die je per centiliter kan bestellen, zo kan je proeven van de beste spirits zonder dat je je blauw betaalt. Ze hebben ook een ruim aanbod aan Highball cocktails in kleinere glazen (en met aangepast prijskaartje), zodat je verschillende cocktails kan drinken op 1 avond. En tot slot zetten ze in op Glass Aged cocktails, dit zijn cocktails die in dame-jeannes (grote glazen karaffen) gerijpt worden. Niet alleen wordt de smaak daarvan beter, het heeft ook als bijkomend voordeel dat ze snel en aan tafel geserveerd kunnen worden.

Adres: Graaf Van Egmontstraat 20, 2000 Antwerpen

Smokey Jo’s Garage

Smokey Jo’s Garage is een beetje een buitenbeentje in dit lijstje, maar wat voor een! Het is een pop-up die enkel deze zomer geopend is en de drijvende kracht achter het concept is Kasper Stuart. Stuart is onder meer eigenaar van The Dirty Rabbit, de opvolger van Josephine’s. De Jo’s uit de naam is dan ook een verwijzing naar diezelfde Josephine’s. De Smokey verwijst naar de op de BBQ gerookte gerechten die er geserveerd worden en Garage, of eigenlijk Trailer Trash Deluxe, is het thema van de aankleding. Geen swanky toestanden bij Smokey Jo’s, jouw meest sleazy summer outfit is de aangeraden dresscode!

Zowel qua food als qua drinks zet Kasper Stuart hoog in met deze pop-up: aan de XXL firepit vinden we ervaren rotten Mattias Jacobs en Vadim Vesters terug als pitmasters en als barverantwoordelijke koost Stuart niemand minder dan Dries Botty, recent nog gekroond tot Beste Bartender van België en tot Worldclass bartender of the year! Ook in de cocktailkaart wordt het trailer trash thema doorgetrokken en dat maakt Smokey Jo’s een absolute must-visit!

Adres: Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen

Smokey Jo's Garage Antwerp
Smokey Jo’s Garage

Bar Tikila

Tot slot trekken we naar Het Eilandje voor Bar Tikila. Zoals de naam reeds doet vermoeden staat tequila (en mezcal) centraal in deze bar en laat deze spirits nu net 2 bartenders favorites zijn sinds enkele jaren. Bij het grote publiek ligt dat nog iets moeilijker maar Bar Tikila is goed op weg om het potentieel van tequila en mezcal in de verf te zetten. Veel mensen denken bij tequila nog steeds aan een foute shotjes-avondje met goedkope (lees: slechte) tequila uit de supermarkt. En mezcal is toch gewoon tequila met een worm toch? Nee hoor, een premium tequila of mezcal is net zo lekker als een goede scotch. Zoek een tequila met label ‘100% agave’ en je zal een enorm verschil proeven met de goedkope supermarktmerken. Mezcal is vaak wat rokeriger dan tequila, omwille van de verschillen in het productieproces (en terroir). Van de mezcal met de worm blijf je beter ver uit de buurt, op een uitzondering na zal je de worm enkel in minderwaardige mezcal vinden.

Wegblijven van minderwaardige producten, dat doen ze ook bij Bar Tikila. Ze werken er enkel met premium producten van 100% agave die vaak op heel ambachtelijke wijze geproduceerd worden. Aan premium tequila en vooral premium mezcal hangt een stevig prijskaartje vast, maar Bar Tikila weet toch enkele heerlijke cocktails op de kaart te brengen aan een meer dan schappelijke prijs. Wie kokhalst bij de gedachte van tequila moet dringend alle vooroordelen overboord gooien en in Bar Tikila eens een deftige tequila komen proeven. Je zal er van verbaasd staan hoe lekker het is!

Adres: August Michiels Straat 2, 2000 Antwerpen

(Artikel geschreven in opdracht van Njam.tv – 05/08/2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *