About Yannick

About Yannick

“Like a properly-fitted suit, a well-made Negroni grabs you by the shoulders, makes you stand up straight and gives you a general feeling of importance..”  — Henry Jeffreys

Welkom op Negroni – the cocktail & spirits blog!

Toen ik enkele jaren geleden gevraagd werd om mee te werken aan een cocktailboek raakte ik gebeten door de cocktailmicrobe. Het liet me niet meer los: de home bar groeide van een vijftal flessen sterkedrank naar zo’n 200 stuks. De kleine barkast werd vervangen door een barmeubel met volwaardige back-bar. De boekenkast werd leeg gemaakt om plaats te maken voor cocktailboeken en menig avondjes werden door gebracht in de beste cocktailbars van ons land en ver daarbuiten.

Mijn ambitie reikte verder dan rum-cola en ik begon me te verdiepen in de klassieke ‘American Bar’ cocktails, zoals de Negroni. Ik ging in de leer bij Ben Belmans, de godfather van de Belgische Barscene, om de geheimen van de oude klassiekers te doorgronden. De ins & outs van de Negroni leerde ik in een workshop met Jan Van Ongevalle. Ik had de smaak te pakken en woonde workshops en cursussen bij van internationale kleppers zoals Max La Rocca en Dennis Zoppi. Verder volgde ik ook een workshop ‘trendy cocktails’ met Hannah Van Ongevalle en een cursus moderne cocktail-technieken met de Spaanse cocktailexpert Javier Caballero, maar vooral de klassieke cocktails bleven me aanspreken. Tot heden is de Negroni nog steeds een van mijne favoriete cocktails.

In al die jaren cocktailplezier kreeg ik uiteraard ook de opdracht/kans om veel cocktails en spirits (op een kritische manier) te proeven. Professioneel proefde ik ontzettend veel gin en vermout en sinds 2015 legde ik me ook toe op Mexicaanse spirits zoals tequila en mezcal. Dat resulteerde in internationale tasting en jury-opdrachten. Zo werd ik bijvoorbeeld in februari 2017 afgevaardigd voor België om in Londen als jurylid deel te nemen aan een internationaal onderzoek naar de beste gin voor een Gin & Tonic.

Sinds 2011 werkte ik mee als redacteur/eindredacteur aan verschillende cocktailboeken (zoals “The Art of Making Cocktails“, “It’s Gin o’ clock“, “Around the world in 80 Gins” en “Gin & Tonic: the pocket guide“) en als copywriter voor diverse blogs en magazines. In 2012 startte ik mijn eigen blog: Negroni – the cocktail & spirits blog. Het was voor mij een evidentie dat de blog vernoemd zou worden naar mijn favoriete cocktail.

Tot mijn eigen verbazing groeide gaandeweg mijn Instagram-account uit tot het populairste cocktailgerelateerde profiel van de Benelux. Volg je mij nog niet? Doe het dan nu!  Meer dan 44884 anderen gingen u voor! 😉

Veel leesplezier!

Yannick

One thought on “About Yannick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *