About Yannick

About Yannick

“Like a properly-fitted suit, a well-made Negroni grabs you by the shoulders, makes you stand up straight and gives you a general feeling of importance..”  — Henry Jeffreys

Welkom op Negroni – the cocktail & spirits blog!

Toen ik enkele jaren geleden gevraagd werd om mee te werken aan een cocktailboek raakte ik gebeten door de cocktailmicrobe. Het liet me niet meer los: de home bar groeide van een vijftal flessen sterkedrank naar zo’n 250 stuks. De kleine barkast werd vervangen door een barmeubel met volwaardige back-bar. De boekenkast werd leeg gemaakt om plaats te maken voor cocktailboeken en menig avondjes werden door gebracht in de beste cocktailbars van ons land en ver daarbuiten.

Mijn ambitie reikte verder dan rum-cola en ik begon me te verdiepen in de klassieke ‘American Bar’ cocktails, zoals de Negroni. Ik ging in de leer bij Ben Belmans, de godfather van de Belgische Barscene, om de geheimen van de oude klassiekers te doorgronden. Ik ging naar Italië om de ins & outs van de Negroni te leren. Ik had de smaak te pakken en woonde workshops en cursussen bij van internationale kleppers zoals Max La Rocca, Dennis Zoppi en Lauren Motte. Ik bezocht binnen- en buitenlandse vakbeurzen en seminaries. Ik volgde workshops over ‘Tiki cocktails’ en ‘trendy cocktails’ en een cursus moderne cocktail-technieken met de Spaanse cocktailexpert Javier Caballero, maar vooral de klassieke cocktails bleven me aanspreken. Tot heden is de Negroni nog steeds een van mijne favoriete cocktails.

Sinds 2011 werkte ik mee als redacteur en/of eindredacteur aan verschillende cocktailboeken (zoals “The Art of Making Cocktails“, “It’s Gin o’ clock“, “Around the world in 80 Gins“, “Gin & Tonic: the pocket guide” en “Gincocktails“) en als copywriter voor diverse blogs, kranten en magazines. Ik werkte achter de schermen mee aan Tv-programma’s zoals “It’s Aperotime“. In 2012 startte ik mijn eigen blog: Negroni – the cocktail & spirits blog. Een plaats waar ik kan schrijven wat ik wil, waar ik niet gebonden ben aan wat commercieel interessant is. Het was voor mij een evidentie dat de blog vernoemd zou worden naar mijn favoriete cocktail.

In 2015 raakte ik sterk geïnteresseerd in Mexicaanse spirits zoals tequila en mezcal. Die interesse groeide sindsdien uit naar een passie. Anno 2017 had ik al veel geproefd en er al veel over gelezen, maar dat was niet genoeg voor mij. Ik wilde zien het gemaakt wordt. Ik wilde het voelen, ruiken en horen. Ik wilde het mee helpen produceren om er zoveel mogelijk over te leren. Dat kan natuurlijk alleen maar in Mexico zelf. Daarom nam ik in 2017 deel aan een Agave Expert Trip. Een reis van twee weken doorheen Mexico, volledig in het teken van agave spirits. Een unieke en ontzettend leerrijke studiereis.

In al die jaren cocktailplezier kreeg ik uiteraard ook de opdracht/kans om veel cocktails en spirits (op een kritische manier) te proeven.  Dat resulteerde in nationale en internationale tasting en jury-opdrachten. Zo werd ik bijvoorbeeld in februari 2017 afgevaardigd voor België om in Londen als jurylid deel te nemen aan een internationaal onderzoek naar de beste gin voor een Gin & Tonic. Datzelfde jaar zetelde ik ook in de nationale jury van de Ti Punch Cup en de Gold Gin Mixology Contest. Er volgden snel ook nog opdrachten in Amsterdam en Milaan.

In 2018 mocht ik cocktails drinken met Zoë Saldana en cocktails maken voor Dua Lipa. Ik zetelde in de jury van de finales van een internationale wedstrijd van Copperhead Gin voor België, Nederland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Nationaal stonden ook de prachtige Tio Pepe Challenge en de Amaro Montenegro-wedstrijd op de agenda. Ik mocht drankjes gaan maken in Napels en Londen. Aan de zijde van legendes zoals Marian Beke, Erik Lorincz en Tony Pescatori mocht ik mee met The Alchemist Experience  om een workshop te geven aan 11 getalenteerde internationale bartenders en workshops te volgen in Barcelona, Sète, Ibiza en Palma de Mallorca. Als kers op de taart: de global finals van de grootste cocktailwedstrijd ter wereld: Diageo World Class, ditmaal in Berlijn.

Tot mijn eigen verbazing groeide gaandeweg mijn Instagram-account uit tot een van de populairste cocktailgerelateerde profiel van de Benelux. Volg je mij nog niet? Doe het dan nu!  Meer dan 58207 anderen gingen u voor! 😉

Veel leesplezier!

Yannick

One thought on “About Yannick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *