About Yannick

About Yannick

“Like a properly-fitted suit, a well-made Negroni grabs you by the shoulders, makes you stand up straight and gives you a general feeling of importance..”  — Henry Jeffreys

Welkom op Negroni – the cocktail & spirits blog!

Toen ik enkele jaren geleden gevraagd werd om mee te werken aan een cocktailboek raakte ik gebeten door de cocktailmicrobe. Het liet me niet meer los: de home bar groeide van een vijftal flessen sterkedrank naar zo’n 200 stuks. De kleine barkast werd vervangen door een barmeubel met volwaardige back-bar. De boekenkast werd leeg gemaakt om plaats te maken voor cocktailboeken en menig avondjes werden door gebracht in de beste cocktailbars van ons land en ver daarbuiten.

Mijn ambitie reikte verder dan rum-cola en ik begon me te verdiepen in de klassieke ‘American Bar’ cocktails, zoals de Negroni. Ik ging in de leer bij Ben Belmans, de godfather van de Belgische Barscene, om de geheimen van de oude klassiekers te doorgronden. De ins & outs van de Negroni leerde ik in een workshop met Jan Van Ongevalle. Verder volgde ik ook een workshop ‘trendy cocktails’ met Hannah Van Ongevalle en een cursus moderne cocktail-technieken met de Spaanse cocktailexpert Javier Caballero, maar vooral de klassieke cocktails bleven me aanspreken. Tot heden is de Negroni nog steeds een van mijne favoriete cocktails.

Sinds 2011 werkte ik mee als redacteur/eindredacteur aan verschillende cocktailboeken (zoals “The Art of Making Cocktails“, “It’s Gin o’ clock“, “Around the world in 80 Gins” en “Gin & Tonic: the pocket guide“) en als copywriter voor blogs en magazines.

Veel leesplezier!

Yannick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *