Last call voor Caffè Torino

Last call voor Caffè Torino

Vermuteria’s bestaan in Spanje en Italië al heel lang. Ook wereldsteden zoals Londen en New York springen nu mee op de kar. Dat is volledig terecht, want zeg nu zelf: aperitieven en zoveel verse fingerfood eten dat je nadien geen avondeten meer hoeft, dat is toch heerlijk. België blijft gelukkig niet achter, zo opende in Gent op 30 juni de eerste Belgische vermuteria ‘Caffè Torino‘.

Martini Caffe Torino Negroni

De authentieke Italiaans vermuterias hebben vaak een grote vitrine, zodat je van buitenaf ook al de sfeer kunt opsnuiven en zien wat voor lekkers er geserveerd wordt. Bij de pop-up vermoutbar in de Arteveldestad is dat niet anders en ook de typische houten toog kan je er terugvinden. Caffè Torino serveert vermoutcocktails en dan mag de populaire Negroni uiteraard niet ontbreken. Alle cocktails worden, met de nodige spezzatura, gemaakt op basis van Martini Riserva Speciale Ambrato of Martini Riserva Speciale Rubino, de 2 premium vermouts die Martini-Bacardi in 2015 lanceerde.

aper1

De naam ‘Caffè Torino’ is niet enkel afkomstig van Turijn, de bakermat van zoete vermout, maar verwijst ook naar de gelijknamige Turijnse herberg die in 1903 opende. De bar aan het Piazza San Carlo werd vaak bezocht door High Society-figuren zoals Ava Gardner en Brigitte Bardot. Honderddertien jaar later was Master Blender Giuseppe Musso aanwezig bij de opening in Gent om te proeven of zijn vermouts correct gebruikt werden.

Martini Caffe Torino Negroni

Caffè Torino is helaas een pop-up concept. Wie er nog wil genieten van een hapje en een drankje moet zich haasten. Op 24 juli sluiten de deuren! De ‘Last Call’ van zondagavond zal dus (voorlopig) ook de allerlaatste zijn.

One thought on “Last call voor Caffè Torino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *