Zomerse gembercocktails

Zomerse gembercocktails

De aanloop naar de zomer is meteen ook de start van het barbecue-seizoen. Het is weer tijd om in de tuin te genieten van een smaakvolle maaltijd, maar uiteraard niet zonder een heerlijk drankje. De Gin & Tonic zal ook deze zomer nog vele dorsten lessen, maar wie eens iets anders wil proberen kan zijn frigo vullen met gemberbier en gemberlimonade!

Laat je niet misleiden door de naam: gemberbier bevat geen bier! Het grootste verschil tussen beide is dat gemberbier gemaakt wordt door middel van fermentatie, waar gemberlimonade kort samengevat kan worden als gecarboniseerd water met een gembersmaakje. Gemberbier is hierdoor een stuk kruidiger en vaak minder zoet.

Moscow Mule

Mixed drinks met gemberbier en gemberlimonade zijn aan een stevige opmars bezig, niet enkel omdat ze lekker zijn, maar vooral omdat ze makkelijk thuis te maken zijn. Hierbij alvast onze favorieten:

Dark & Stormy:

Een heerlijke longdrink met donkere rum, gemberbier en falernum. Een van de hipste drankjes van het moment! Klik hier voor het recept.

Moscow Mule:

Een verfrissende cocktail met wodka, gemberbier en een frisse toets van limoen. Deze cocktail wordt traditioneel geserveerd in een koperen mok, maar een groot collins-glas kan ook! Klik hier voor het recept.

Horse’s Neck:

Een mixed drink die heel eenvoudig te maken is! Meng Bourbon met enkele druppels Angostura Bitters en voeg gemberlimonade toe. Garneer met een lange zeste van citroen voor een heerlijk aroma. Klik hier voor het volledige recept.

Cheers!

(Artikel geschreven in opdracht van Njam.tv – 11/06/2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *