Martini Terrazza & het Formule 1 circus

Martini Terrazza & het Formule 1 circus

Racen en Martini, het gaat al jaren hand in hand. Gelukkig heb ik het dan niet over rijden onder invloed, maar over de passie voor het circuit. In 1925 nam Martini deel aan een plaatselijke wielerwedstrijd en sindsdien werden de voertuigen alsmaar sneller en sneller. Martini Racing werd opgericht en werd een team dat meedeed voor de prijzen in diverse grote competities. Ze behaalden successen in Le Mans in de jaren 1970, overwinningen in de rallysport in de jaren 1980 en podiumplaatsen in het Touring Car Racing in de jaren 1990. Ook bootraces en vliegtuigraces bleven niet uit. Theo Rossi, zoon van de toenmalige eigenaars, schopte het zelfs tot wereldkampioen speedboat racing. De rood-en-blauwe Martini Racing stripes werden een icoon in de gemotoriseerde sportwereld.

Sinds 1972 is Martini’s grootste passie de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. In 2014 werd Martini hoofdsponsor van het Williams F1-team, of sindsdien Williams Martini Racing-team. Topcoureur Felipe Massa werd weggeplukt bij Ferrari om naast Valtteri Bottas te rijden als Williams Martini-piloten en dat zorgde meteen voor succes. Williams Martini werd 2 jaar op rij knap derde in het kampioenschap voor constructeurs. In het huidige jaar staat het team voorlopig op de vierde plaats met nog 9 races te gaan. De eerst volgende kans om te scoren is zowaar in ons Belgenland. Het F1-circus stelt dit weekend zijn tenten op in het Franstalige deel van het land.

Het circuit van Spa-Francorchamps is bijna even iconisch als de strepen op de Martini-wagens. Het is het geliefkoosde parcours van verschillende piloten. Voor het vermouth-merk is de Grote Prijs van België dus een ideale gelegenheid om eens uit te pakken. In 2015 deden ze dit ook al. Felipe Massa en Valtteri Bottas kwamen toe per helikopter terwijl tiki-god Daniele Dalla Pola cocktails maakte met de Reserva-vermouths van Martini. Dit jaar zijn de 3 heren opnieuw van de partij, de helikopter ook trouwens. Maar Martini doet het dit jaar nog bigger & better.

Martini & Tonic

Op 26/08 en 27/08 wordt het mooie en moderne station van Luik omgetoverd tot het grootste terras van België. Maar liefst 3 Martini bars vormen een terras van meer dan 800m². Er is voor ieder wat wils. De eerste, Caffè Torino, is een pop-up vermuteria die we al kennen van in Gent: lekkere Martini Reserva-cocktails en even lekkere Italiaanse hapjes. Aperitivo op z’n best! In de Martini Racing Bar staan er Martini & Tonic’s of een glaasje bubbels op de menu, maar ook de F1-bolide die er geparkeerd staat zal ongetwijfeld veel volk trekken. Tot slot zou het geen F1-event zijn zonder een Bottle Bar, waar per fles besteld wordt. In dit geval gaat het om de schuimwijnen uit het Martini-gamma.

Place to be dit weekend :

Vrijdag en zaterdag:
Terrazza Martini
Gare de Liège
Place des Guillemins 2
4000 Luik

Zondag:
Spa-Franchorchamps
Route du circuit 55
4970 Stavelot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *