It’s Gin O’Clock

It’s Gin O’Clock

It’s Gin O’Clock

Het is hier de voorbije weken stil geweest, maar ik heb daar een goed excuus voor. Namelijk dat ik als eindredacteur hard gewerkt heb aan een boek over gin. Het eindresultaat ligt sinds vorige week in de winkels: It’s Gin O’Clock.

Dat gin trendy is, dat hoef ik niet meer te vertellen, dat heb je zelf ook al gemerkt tenzij je de voorbije 2 jaar op de maan gezeten hebt.  Haast elke week komt er wel een nieuwe gin op de markt, de ene nog exclusiever en specialer als de andere. Niet alleen de distilleerders maar ook andere firma’s proberen hun graantje mee te pikken en brengen gin gerelateerde producten op de markt, van parfum tot confituur. Menige horeca gelegenheid heeft een heuse gin-tonic kaart, van toprestaurants tot eenvoudige brasserieën, helaas soms met een erbarmelijk resultaat. Zo zag ik recent een restaurant met Hendricks’ op de kaart aan 7 euro. Enkele regels verder Hendricks’s Gin (identiek dus) aan 8 euro, ze hadden blijkbaar over het hoofd gezien dat die gin al eerder op hun kaart stond, en aan een lagere prijs. We worden overspoeld met gin, en we zien door de bomen het bos niet meer. Tijd om het kaf van het koren te scheiden, dachten we zo. En daarvoor schakelden we Manuel Wouters in. Hij heeft meer dan 150 gins van over heel de wereld geproefd en 52 daarvan haalden zijn selectie. Voor elk van die gins stelde Manuel een smaakprofiel op, zodat je makkelijk gins kan vinden zoals jij ze graag hebt (citrusachtig, zoet, kruidig, floraal of peperachtig) en zodat je ook weet wat je er makkelijk bij kan pairen. In het boek kan je ook lezen welke tonic er het beste bij past, en welke garnituur ideaal is voor de smaakpapillen (en het oog) te prikkelen.

Behalve 52 perfect serve Gin & Tonics , kan je in het boek ook nog 30 actuele gin cocktails vinden. Een bont allegaartje van klassiekers en Manuel’s eigen creaties. Voor de liefhebbers staat bij elk recept ook een stukje geschiedenis of een leuke anekdote over de cocktail, en voor de amateurs is er ook een hoofdstukje over de basistechnieken van cocktails maken, voor elk wat wils dus. Het boek is doorspekt met knappe foto’s van Stefanie Geerts, die eerder ook de foto’s voor ons eerste cocktailboek The Art of Making Cocktails nam. De sappige teksten vloeiden uit de pen van Gert Corremans, ik kreeg al dorst van de inleidende pagina’s te lezen, en het ontwerp nam Katrien Van de Vyver van Firefly voor haar rekening. Een dream team dat samengesteld werd door mijn collega Inge Laenen, die samen met mij de eindredactie en coördinatie van dit boek verzorgde: van het aan- en bijsturen van de fotografie, teksten en designs tot de lijm zijn tussen de drukkerij en het sales apparaat. Van het kiezen van de materialen en overleggen met Manuel tot het bewaken van deadlines. Van het maken van een concept boek tot prijsonderhandelingen. We hebben er hard aan gewerkt en vaak tot in de late uurtjes, maar we zijn ongelooflijk trots op het eindresultaat!

Vrijdag werd het boek voorgesteld aan de pers:

Persvoorstelling It's Gin O' Clock
Persvoorstelling It’s Gin O’ Clock

Cheers!

One thought on “It’s Gin O’Clock

 1. Dear Blogger,
  Your blog is very interessant.
  In fact, I am PR consultant and one of my client is a Belgium Alcohol producer.
  I would like to invite you in an event.
  Unfortunately, I do not find your email address. Could you please send it me ?
  Thank you in advance.
  Regards,
  Charlotte H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *