Campden Cocktail

Campden Cocktail

“De gustibus non est disputandum”

monkey47ginDe Campden cocktail is niet direct een bekende cocktail, je zal hem niet snel op een cocktail kaart tegenkomen. Ook over de geschiedenis van deze cocktail is weinig bekend behalve dat hij al minstens zo oud is als de drooglegging. De cocktail stond in 1930 beschreven in het Savoy cocktail book. En onrechtstreeks leerde ik de cocktail zo kennen, ik had er namelijk over gelezen op The Savoy Stomp, een website met 1 missie: alle cocktails uit het beroemde Savoy cocktail book geprobeerd hebben. Over deze Campden cocktail wordt echter niet meteen positief gesproken op de website, als je de recensie leest lijkt de reden waarom deze cocktail niet bekender is niet ver te zoeken: het zou simpelweg geen lekkere cocktail zijn.

Maar het is natuurlijk een algemene wijsheid dat over smaak en kleur niet te twisten valt.  Bovendien was ik wel eens benieuwd naar de cocktail en dacht ik dat er rekening houdend met de commentaar op de Savoy Stomp website wel iets aan te vangen was met deze cocktail. Reden genoeg dus om er mee aan de slag te gaan! Een goede gin en wat meer balans dan het originele receptuur leken me aangewezen. Ik ben gegaan voor een gin met een citrustoets en de cocktail wat minder zoet te maken door de redelijk grote hoeveelheid triple sec te vervangen door een kleinere hoeveelheid Grand Marnier. Hieronder mijn versie en ik ben best tevreden met het resultaat!

Recept:

  • giet 3 cocktaillepels Grand Marnier en 3 cl. Cocchi Americano in een mixglas
  • voeg 6 cl. gin toe en vul het glas met ijs
  • zet de cocktaillepel aan de binnenrand van het glas om het geheel gedurende 10 seconden gelijkmatig op te roeren
  • strain de cocktail in een voorgekoeld Martini glas

For the English translation of this article go to El Flordita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *