Gin Top 30 onder 30 euro

Gin Top 30 onder 30 euro

Wekelijks worden we rond de oren geslagen met nieuwe gins. De vraag naar gin is groot, maar het aanbod is ook heel groot. De markt is zo verzadigd dat vele producenten de kosten moeten spreiden over lage aantallen. Flessen van 60 of 70 euro zijn geen uitzondering, en dat hoge prijskaartje staat niet altijd garant voor kwaliteit!

Maar het kan ook anders en dat wilden we bewijzen met een Gin Top 30 onder 30 euro!

De lijst werd samengesteld door een vierkoppig panel van onafhankelijke gin-afficionados:

  • Glenn Vanbellingen, auteur van de gerespecteerde gin-blog Gin Ur Way; weinig mensen in België proefden al zoveel G&T-combinaties als hij.
  • Kurt Heddebauw, zaakvoerder van G&Teasing; bezitter van een enorme verzameling boeken over gin.
  • Stef De Cuyper, drijvende kracht achter Ginspire; schreef als student een thesis over het economische aspect van gin-tastings.
  • En tenslotte mezelf, Yannick Van Dyck, eindredacteur van 2 ginboeken; ook cocktail-copywriter voor El Bodeguita en de Njam!-blog.

Hoe gingen we te werk?
We gingen eerst op zoek naar alle gins die we in de Benelux (reguliere shops en webshops) konden vinden aan een prijs lager dan 30 euro per 70 cl. De kost van kleinere of grotere flessen werd omgerekend naar 70 cl., de meest gangbare maat in Europa. Daarom viel bijvoorbeeld Monkey 47 af. Aan alle leden van het panel werd vervolgens gevraagd om punten toe te kennen aan de gins, zonder de punten van andere leden te zien. Zo kwamen we tot een Gin Top 30 onder 30 euro, die je hieronder kan vinden!

Het verbaast ons niet, maar het valt wel op: in dit lijstje van betaalbare kwaliteits-gin scoort vooral Groot-Brittannië goed. Britannia rules the waves of gin!

Rank Gin
1 Boodles Gin
2 Brokers 47°
3 Sipsmith
4 City Of London Gin
5 Blackwood’s Gin 60°
6 Gin Sea
7 Portobello Road Gin No.171
8 Filliers 28 Dry Gin
9 Ish
10 Whitley Neill
11 Plymouth Gin
12 Blackwood’s Gin
13 Old English
14 Hayman’s Navy Strength
15 Indian Summer Gin
16 Citadelle Gin
17 Tanqueray 10
18 Beefeater 24
19 Caorunn Gin
20 Opihr
21 No. 0 Gin
22 Tanqueray Rangpur
23 Hendrick’s Gin
24 Bulldog Gin
25 Bombay Sapphire
26 Dutch Courage (Zuidam Gin)
27 Bloom Gin
28 Geranium Gin
29 Bombay Sapphire East
30 Tanqueray

Bedankt voor de medewerking Glenn, Stef en Kurt!

NOTA: Dit artikel werd geschreven vòòr de tax-verhoging op alcoholische dranken. Hierdoor zijn een heel aantal gin niet meer te verkrijgen aan minder dan 30 euro :-(.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *