Come take a sip with me

Come take a sip with me

12032904_1653200151558722_8951445169539279659_oBoeken en cocktails, ik ben sterk geïnteresseerd in beide. Toen ik hoorde dat Hannah Van Ongevalle, de leading lady van de Belgische barscene, een boek zou uitbrengen spitste ik dus mijn oren. Nu is het zover, sinds 19 september ligt het ‘Come take a sip with me’ in de betere boekhandel!

Wie Hannah op Facebook of Instagram volgt weet dat ze lang en hard gewerkt heeft aan dit boek, via de hashtag #bookbookbook kon iedereen het volgen. Ze liet het werk niet zomaar over aan de uitgeverij maar stak zelf de handen uit de mouwen. Ze schakelde vrienden en kennissen in voor de fotografie en grafische uitwerking van het boek en liet geen kans onbenut om bij collega-bartenders en de beste chef-koks inspiratie op te doen voor dit boek.

Het boek richt zich zowel tot beginners als tot meer ervaren cocktailshakers. Hannah begint namelijk bij de basics en leert de lezers de verschillende tools van de professionele cocktailbar kennen. De shaker is ongetwijfeld voor iedereen bekend, maar wie niet weet hoe je een barspoon gebruikt, of wat het verschil is tussen een Julep strainer en een Hawthorne strainer, leest het in dit boek.

Een cocktailboek bevat natuurlijk ook cocktailrecepten! En hierin gaat Hannah verder dan de klassieke Mojito of eenvoudige mixed drinks. Veel van de recepten komen voort uit Amerikaanse klassieke cocktails maar kregen een hedendaagse touch door bepaalde zaken te vervangen door ingrediënten die momenteel en vogue zijn. Denk aan zelfgemaakte theesiropen, mezcal en geïnfuseerde vermout. Zelfs non-alcoholische cocktails komen aan bod.

Ik heb het boek nog niet volledig gelezen maar merkte al snel dat Hannah er met hart en ziel aan gewerkt heeft. Ik kan het boek omschrijven met dit receptuur: gelijke delen passie en expertise, een barspoon bloed-, zweet- en tranensiroop en een flinke dash humor. En het leest zoals een goede Negroni proeft: it get’s better each time you take a sip!

Ik heb zelf ook meegewerkt aan verschillende cocktailboeken en weet dus als geen ander hoe spannend een boekrelease is. Vooral de laatste weken, vanaf dat het boek naar de drukker gestuurd is tot het uiteindelijk in de winkelrekken ligt, zijn zenuwslopend. Maar het moment is aangebroken: het boek is uit! Hannah, enjoy it!
Cocktail01-683x1024

Cocktail02-797x1024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *