Canaletto

Canaletto

CanalettoHet nieuwe jaar inluiden doe je op een bruisende manier, de geschikte cocktail hiervoor is er dan ook eentje met bubbels: de Canaletto.

Deze cocktail werd vernoemd naar de Venetiaanse kunstschilder Giovanni Antonio Canal. Zijn vader Bernardo Canal was ook een bekend schilder en daarom stond zoon Giovanni gekend als Canaletto (‘kleine Canal’). De cocktail kreeg deze naam omdat hij beschouwd werd als het kleine broertje van de Bellini, een andere cocktail vernoemd naar een Venetiaanse schilder.

De Canaletto is een mix van zoet en zuur, afgewerkt met een droge schuimwijn of Champagne.  De cocktail is redelijk eenvoudig om te maken maar zeker feestelijk! Als je deze cocktail op een feest aan gasten wil serveren kan je het mixwerk op voorhand doen en dit koel bewaren, zodat je het op feest enkel nog moet afwerken met de schuimwijn.

Recept*:

  • plaats een 8-tal frambozen in een mixglas
  • voeg 1 cocktaillepel griessuiker (of fijne bloemsuiker) toe en plet de frambozen met een muddler
  • giet hierbij 2 cl. vers geperst citroensap en 1 cl. suikerwater
  • voeg enkele ijsblokjes en roer gedurende 10 seconden
  • giet 15 cl. Martini Brut (of een droge schuimwijn of Champagne) in het mixglas. Giet het langzaam langs de gedraaide steel van een cocktaillepel zodat de schuimwijn niet over de rand bruist.
  • strain de cocktail in een Champagne fluitje
  • garneer optioneel met een framboos in het glas

*dit recept is voor 1 glas. Als je de cocktail voor gasten wil maken, vermenigvuldig dan alle ingrediënten met het  aantal gasten.

For the English translation of this article go to El Floridita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *