Cobalt Cloud

Cobalt Cloud

Absolut Originality
Absolut Originality

Rond de eindejaarsperiode lanceert Absolut Vodka elk jaar een limited edition van de bekende Absolut fles, dit jaar is dat niet anders. Dat schreef ik vorig jaar in November. Intussen zijn we een jaar verder en is het dus opnieuw tijd voor een nieuwe versie van de Zweedse vodka. Vorig jaar bracht Absolut 4 miljoen unieke flessen met veel kleurige vlekken en strepen, de stunt met de 4 miljoen unieke flessen doen ze dit jaar opnieuw over maar met een blauw tintje in plaats van kleurige designs. De limited edition van 2013 kreeg de naam ‘Absolut originality’ mee. Helemaal origineel is het concept van 4 miljoen unieke flessen eigenlijk niet meer, maar hoe het eindresultaat tot stand komt is wel nieuw: door toevoeging van één enkele druppel kobaltblauw tijdens het productieproces van de fles.

De druppel kobaltblauw wordt toegevoegd wanneer het gesmolten glas de oven van 1600 graden binnengaat. Het toevoegen van de druppel duurt slechts 1 milliseconde tijd en is onzichtbaar tot het glas afkoelt. De keuze voor de kleur blauw als signatuur komt natuurlijk voort uit het bekende Absolut logo, maar contrasteert ook gewoon mooi tegenover de heldere fles.

Voor de lancering van de nieuwe fles bedacht Absolut ook enkele nieuwe cocktails, zoals de Royal Rocket en de Cobalt Cloud. Beide cocktails zijn ‘gourmet junk cocktails’, een duur woord voor cocktails die eten en drinken combineren. Hieronder het recept van de Cobalt Cloud. Wie, net zoals ik, niet zo’n fan is van het gourmet junk gegeven kan stap 4 en 5 overslaan en het serveren in een martini glas. Wie wel hip genoeg is, kan het hele recept volgen en kan het met kerst serveren als dessert.

Recept:

  • giet 1,5 cl. ananassap, 1 cl. Maraschino likeur en 1,5 cl. Lillet Blanc in een shaker
  • voeg 4,5 cl. Absolut vodka en vervolgens een 8-tal ijsblokjes toe
  • schud krachtig gedurende 10 seconden
  • schep een bol vanille-ijs in een champagne coupe en giet het mengsel er bij
  • werk af door een scheut champagne over het ijs te gieten

 

For the English translation of this blog go to El Floridita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *