Unique Raspberry Reflection

Unique Raspberry Reflection

“Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.” — Margaret Mead

Rond de eindejaarsperiode lanceert Absolut Vodka elk jaar een limited edition van de bekende Absolut fles, dit jaar is dat niet anders. Of eigenlijk net wél anders is wat ze dit jaar voor ogen hadden. De vorige jaren werden we verwend met oa. de Absolut Glimmer fles, de Absolut Mode fles, Absolut Disco, Absolut Rock, Absolut Bling, etc. Deze keer brengen ze echt iets uniek, met de logische naam Absolut Unique tot gevolg.

Het nieuwe aan de Unique fles is dat elke fles 100% uniek is. Geen enkele fles ziet er hetzelfde uit. Volgens de bedenkers is het enige wat ze onderling gemeen hebben is da ze allemaal mooi zijn. Op de fles worden patronen op willekeurige plaatsen en met willekeurige kleuren gespoten. Op deze manier zijn er 94 triljoen verschillende designs mogelijk, oftewel 13 miljard unieke flessen per persoon op aarde. Uiteraard zijn er niet zoveel flessen geproduceerd, wereldwijd worden er een kleine 4 miljoen flessen verdeeld met deze unieke schakeringen. Elke fles kreeg ook een unieke nummer. Hoe de productie van de flessen in zijn werk gaat is prachtig om zien, hier een filmpje (of klik hier voor de korte versie).

Om de nieuwe fles te vieren lanceerde Absolut ook enkele nieuwe cocktails, waaronder de Raspberry Reflection. De cocktail sluit aan bij het concept van de unieke fles omdat de cocktail vaak verschillend zal smaken: de cocktail bevat bevroren fruit en smaakt meer en meer naar dat fruit naarmate het fruit ontdooit.

Recept:

  • giet 5 cl. Absolut vodka in een highball glas
  • voeg 10 cl. gekoelde tonic toe
  • voeg 1 lepel gepileerd ijs toe en roer het geheel om met een cocktail lepel
  • leg 2 à 3 diepgevroren frambozen en 2 blaadjes munt op het ijs
  • maak nog 2 lagen van ijs, frambozen en munt
  • serveer met een rietje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *