Fill Collins

Fill Collins

Filliers Dry Gin 28
Filliers Dry Gin 28

De Fill Collins is een eenvoudige variant op de traditionele Tom Collins cocktail. De originele Tom Collins bestaat reeds sinds de jaren 1870 en is een cocktail op basis van gin en citroensap. Er bestaan meerdere verhalen over de oorsprong van de naam Tom Collins, maar het populairste verhaal komt voort uit de Tom Collins Hoax. Dit was een grap die in dezelfde periode een heuse hype werd: grappenmakers maakten een vriend wijs dat Tom Collins hem een idioot had genoemd, in de bar net om het hoekje. Waardoor de vriend koortsachtig in de bar op zoek ging naar Tom Collins, een onbestaande persoon.

De Fill Collins wordt gemaakt met Filliers Dry Gin 28. Dit is de eerste Belgische (premium) gin en werd recent in Juli 2012 gelanceerd door Filliers. De ’28’ is afkomstig van het aantal kruiden gebruikt om de gin te produceren. Het recept van deze gin werd kort na de eerste wereldoorlog ontwikkeld door Firmin Filliers. Van deze gin bestond nog maar een halve proeffles toen Filliers 2 jaar geleden aan de slag ging met de ontwikkeling voor massa-productie. Het resultaat is een fruitige en florale gin geworden.

Recept:

  • giet 2 cl. vers geperst citroensap en 5 cl. Filliers Dry Gin 28 in een shaker
  • voeg 2 theelepels fijne poedersuiker en een 8-tal ijsblokjes toe
  • shake gedurende 10 seconden
  • strain in een Collins glas gevuld met ijsblokjes
  • top af met 2 cl. bruisend water
  • garneer met een schijfje citroen en een rietje

For the English translation of this article go to El Floridita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *