Samenwerkingen & Endorsements

Samenwerkingen & Endorsements

Bloggen en instagrammen, het kan tegenwoordig een leuke bijverdienste vormen. Sommigen slagen er zelfs in een fulltime job van te maken.

Zo’n vaart loopt het bij mij niet. Het is voor mij gestart als een hobby en dat zal het ook blijven.  Ik leer bij en blijf op de hoogte van nieuwe trends en nieuwe producten. Of ik ontdek producten die al heel lang bestaan maar waar ik me nog nooit aan gewaagd heb. Als iemand anders er tussendoor ook nog iets van opsteekt, daar word ik helemaal blij van.

Mijn aantal volgers is gaandeweg exponentieel gestegen. Zo ben ik de trotse bezitter van de meest gevolgde cocktail & spirits gerelateerde Instagram-account van de Benelux. Ook mijn blog heeft intussen een groot bereik en vaste schare volgers. Dat brengt met zich mee dat ik vaak mails krijg van PR-bureau’s of soms ook rechtstreeks van de merken. Of ik iets wil schrijven over hun product of evenement, of foto’s wil nemen, of wil experimenteren met hun product, dat soort zaken.

Sta ik daar voor open? Ja, absoluut.
Maar ik heb 1 belangrijke regel: ik endorse enkel merken waar ik achter sta.

Waarom doe ik dit? 
Ook dat is eenvoudig. Omdat het de beste manier is om nieuwe dingen te ontdekken.
En laat ons niet onnozel doen: het is ook leuk om iets in ruil te krijgen voor alle tijd en geld dat in zo’n blog kruipt.

Ik heb op deze manier al  fantastische zaken geproefd en spectaculaire (binnen- en buitenlandse) events en trips bijgewoond. Voorstellen voor samenwerkingen zijn dus steeds welkom. Maar zoals hierboven gezegd: ik zal het enkel promoten als ik fan ben van het product. Dat ben ik verschuldigd aan mijn volgers. Ik zou ze overigens ook kwijt geraken als mijn blog- en Instagram feed een reclameplatform zou worden.

Ik stuur nooit zelf mails of berichten uit voor zulke samenwerkingen. Want dan ben je haast verplicht om iets positief te schrijven. En dat wil ik absoluut vermijden. Ik wil niet doen alsof ik iets goed vind, als ik het eigenlijk niet zo goed vind. Maar is het wel goed, dan verspreid ik die boodschap met veel plezier.

Wil je je product getest zien? Wil je dat ik er een leuke cocktail mee maak of een leuke foto? Wil je een verslag van een productlancering?

Of het serieuzere werk: zoek je een freelance cocktail & spirits journalist, die ook het nodige materiaal en de skills heeft om er een leuke foto bij te plaatsen? Of een jurylid met ervaring voor een cocktailwedstrijd, of panellid voor een tasting? Of iemand die je social media kan boosten? Zoek niet verder.

Neem contact op met mij via e-mail (yannick[at]negroni[punt]be) of via Instagram: @Yannickvd

mvg

Yannick