Hendrick’s Orbium

Hendrick’s Orbium

Een nieuwe gin is al lang geen wereldnieuws meer. Maar wanneer Hendrick’s Gin iets nieuws lanceert, dan weet je gewoon dat je het moet proeven. De originele Hendrick’s Gin is uitgegroeid tot een icoon. Met zijn beeldmooie apothekersfles, vernieuwde frisse smaak en sterke marketing mag je gerust stellen dat Hendrick’s een bepalende factor was bij de start van de Gin Craze van de afgelopen jaren.

Hendricks Orbium Gin

Nu is er goed nieuws voor de fans: Hendrick’s krijgt er een broertje bij. Nu ja, een broertje, volgens de makers is Hendrick’s Orbium dezélfde gin maar dan uit een parallel universum. Dat klinkt een beetje vreemd, maar wie Lesley Gracie, de master distiller van Hendrick’s al eens ontmoet heeft kijkt daar niet van op.

Die kans presenteerde zich want Lesley Gracie was afgelopen maandag in ons land om de nieuwe telg van het gamma voor te stellen. Lesley is een prettig gestoord genie, dat merk je meteen wanneer je met haar praat.

Hendrick’s zou Hendrick’s niet zijn als ze niets speciaal deden. In plaats van een saaie voorstelling kozen ze voor een interactief event omhuld met de nodige mysterie. Het oude fort van Hoboken was dan ook een schitterende locatie voor de mysterieuze onthulling van deze gin.

Hendrick's Gin Orbium

Orbium start met dezelfde basis van de klassieke Hendrick’s, maar de kenmerkende komkommer- en rozeninfusies maken plaats voor 3 andere smaken. Kinine (zoals in tonic), alsem (zoals in vermout) en blauwe lotus. De kinine maakt de gin heel geschikt voor Gin & Tonics. De alsem zorgt voor een mooie aansluiting van de gin in vermoutcocktails. De blauwe lotus, tot slot, haalt niet enkel de scherpe kantjes van de 2 bittere ingrediënten er uit; het geeft ook de funky toets die de helemaal past binnen het verrassende karakter van Hendrick’s gin.

De naam Orbium is dan weer afkomstig van het latijnse woord Orbis, dat cirkel betekent. Deze naam omschrijft perfect de ronde smaak die verkregen wordt dankzij de toevoeging van de blauwe lotus. In theorie klinkt dat allemaal goed, maar samen met enkele van ’s lands beste bartenders nam ik de proef op de som. De term blind tasting werd even letterlijk genomen met behulp van ooglapjes om de overige zintuigen volledig op scherp te zetten. We konden niet anders dan bevestigen dat de gin inderdaad zeer geschikt is voor zowel voor Gin & Tonics als voor klassieke cocktails zoals de Dry Martini en de Martinez.

Hendricks Orbium Gin

Hendricks Orbium Gin

 

Wil je Hendrick’s Orbium zelf ook proeven? Dat kan in deze bars: Sofie’s Living Room (Koksijde), Dogma (Antwerpen), Bar Burbure (Antwerpen), Cocktails at Nine (Antwerpen), Plantage (Antwerpen), The Cobbler (Gent), Life is Beautiful (Brussel), Pharmacie Anglaise (Brussel), Volga (Luik), Lady Jane (Luxemburg) en Octans (Luxemburg).

 

Cheers!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *