Pappy Taylor

Pappy Taylor

Op 10 juni vieren we vaderdag en zetten we onze liefste papa in de bloemetjes. Of hij effectief blij zal zijn met een bos bloemen is nog maar de vraag. Daarom vroeg Schweppes me een leuke vaderdag-cocktail te ontwikkelen op basis van hun nieuwe Schweppes Ginger Ale soft drink. De delicate kruiding en interesse frisheid maken deze ginger ale niet alleen geschikt om puur te drinken, maar ook als mixer te gebruiken in cocktails. Ik ging er met veel plezier mee aan de slag.

Mijn missie was een cocktail te ontwikkelen die makkelijk te maken was, stoer genoeg voor elke papa maar ook verfrissend om de zomerse temperaturen te trotseren. Na verschillende proefsessies lag niet enkel het recept maar ook de naam vast. Het werd de Pappy Taylor, een twist op de klassieke Penicillin. De Pappy Taylor combineert kruidigheid met frisheid en zoet met zuur. Het robuuste karakter van de Penicillin blijft bewaard maar krijgt nu een zomerse toets. De nieuwe Schweppes Ginger Ale vormt een perfect match met de stoere Scotch en de turfsmaak van de peated malt.

Pappy Taylor Schweppes ginger ale and Scotch cocktail
foto: Jonas Op de Beeck

 

Ingrediënten

4,5 cl Scotch whisky (bv. Glenfiddich 12 year old)
1,5 cl Peated Malt Whisky (bv. Laphroaig 10 year old)
2 cl vers limoensap
1 cl gembersiroop
10 cl Schweppes Ginger Ale
Garnituur: Gedroogd limoen schijfje en gekonfijte gember

Recept

Vul een longdrink-glas met ijsblokjes en voeg 4,5 cl Glenfiddich whisky, 2 cl limoensap en 1 cl gembersiroop toe. Roer alle ingrediënten even door elkaar. Voeg 10 cl Schweppes Ginger Ale toe en roer nog 1 rondje in het glas. Werk de cocktail af met 1,5 cl peated malt whisky, zonder te roeren, en garneer met een schijfje gedroogde limoen en enkele stukjes gekonfijte gember.

Tot slot nog enkele tips & tricks:

– Gedroogde limoen kan je het makkelijkste maken met een food dehydrator. Heb je zo’n toestel niet in huis, dan kan je het ook gewoon in de oven maken. Snij een limoen in fijne schijfjes en laat deze minstens 24 uur drogen op een lage temperatuur in de oven.

– Drink deze cocktail zonder rietje. Zo kan je meer van de aroma’s genieten en bovendien is het milieuvriendelijker!

<a href="http://blog.negroni.be/wp-content/uploads/2018/06/IG_yannick-jonas-schweppes-edit-4.jpg"><img class="aligncenter size-large wp-image-1671" src="http://blog.negroni.be/wp-content/uploads/2018/06/IG_yannick-jonas-schweppes-edit-4-819x1024.jpg" alt="Pappy Taylor Schweppes ginger ale and Scotch cocktail" width="640" height="800" /></a>
foto: Jonas Op de Beeck

 


Met dank aan Schweppes Belgium en fotograaf Jonas Op de Beeck voor de fijne samenwerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *