The Golden Mile viert het einde van Tournée Minérale

The Golden Mile viert het einde van Tournée Minérale

De Antwerpse cocktailscène floreert als nooit tevoren. ‘t Zuid in Antwerpen is al langer dan vandaag een culinair mekka, maar het aanbod van top notch cocktailbars was nog nooit zo groot. Je kan er maar liefst 5 topzaken vinden op een steenworp van elkaar.  In plaats van elkaar te beconcurreren besloten ze een samenwerking aan te gaan om ’t Zuid op de kaart te zetten als dé hotspot voor cocktails. Het initiatief kreeg de naam ‘The Golden Mile’. Vandaag organiseren ze een eerste, grote gezamenlijke event om het einde van Tournée Minérale te vieren. Ze doopten het event “Retox – the disloyalty tour”.

De vijf bars hebben elk hun eigen stijl en daarmee ook een eigen publiek. De ene cocktailliefhebber geniet graag in alle rust van z’n drankje, de andere doet er liever een dansje bij. Iedereen heeft zo z’n voorkeur, maar vandaag is vreemdgaan toegestaan! Vandaag moedigen de vijf bars van The Golden Mile hun klanten aan om ontrouw te zijn aan hun favoriete bar en eens op ontdekking te gaan bij de buren.

In elk van de vijf bars kan je vandaag een disloyalty card kopen. Met deze kaart kan je aan een voordelige prijs gaan ontdekken wat elke bar in petto heeft om het einde van Tournée Minérale te vieren. Een volle kaart, met 5 stempels, geeft recht op een gratis cocktail.  Wie geen zin heeft om het koude weer te trotseren kan gratis gebruik maken van een shuttle dienst.

Manuel Wouters

We zetten de vijf bars nog even op een rijtje (van noord naar zuid) :

BelRoy’s Bijou

Op amper twee jaar tijd groeide BelRoy’s Bijou uit tot een van de beste bars van ons land. Het niveau van de cocktails is torenhoog en BelRoy’s won in zijn korte bestaan dan ook al prijzen zoals ‘Beste bar’ en ‘Beste bartender’. Bij BelRoy’s kan je terecht voor zowel klassieke als trendy cocktails. Tip: Wil je eens iets exclusief proeven? Bij Belroy’s kan je de duurdere spirits per centiliter bestellen.

Bar Burbure

Met Bar Burbure brengt Jurgen Lijcops de grandeur van metropolitan hotelbars naar Antwerpen. Het interieur van de bar katapulteert je rechtstreeks naar de feestscènes in ‘The Great Gatsby’. Bar Burbure is een kleine maar grootse bar waar je bij regelmaat bartenders van de beste zaken ter wereld kan aantreffen. Vraag zeker eens naar de aparte ‘Green Club Card’, een menukaart met exclusieve cocktails en een bijpassend hapje.

Bar Zar

Bar Zar van Philippe & Maxime Biot, vader en zoon, is altijd al gekend geweest voor zijn lossere stijl. Begin 2018 besloten Maxime & Philippe de bar te transformeren tot een heuse Tiki-bar. Ideaal om je heel even op vakantie te wanen. Het interieur van Tiki-bars is vaak kitscherig, maar de drankjes zijn geweldig! Vorig jaar werd het bar team versterkt met Bruno Simons, een bartender die al verschillende cocktailwedstrijden won.

SIPS

SIPS, de cocktailbar van njam!-mixoloog Manuel Wouters, is een van ’s lands bekendste bars. SIPS opende in december 2000 zijn deuren als eerste echte cocktailbar in België en effende zo het pad voor alle andere bars. SIPS staat nog steeds bekend als een bar met oerdegelijke cocktails aan democratische prijzen.

The Dirty Rabbit

The Dirty Rabbit is het buitenbeentje van de cocktailbars in de wijk. Naar deze bar ga je niet om in alle rust te genieten van een cocktail, The Dirty Rabbit bezoek je als je zin hebt in een stevig feestje met pompende beats. We kunnen het interieur van de bar het beste omschrijven als een bikers bar zonder bikers. Denk aan neon-verlichten, graffiti, slogans op de muur en zelfs een danspaal. Een bar met een hoog Coyote Ugly-gehalte, maar gelukkig met veel betere cocktails. Een dikke aanrader voor iedereen die in feeststemming is!

 

De vijf bars van The Golden Mile benadrukken dat veiligheid primeert!

De disloyalty card staat niet op naam en mag dus gedeeld worden door verschillende personen. Tevens biedt elke bar een selectie van mocktails aan, die ook besteld kunnen worden met deze kaart. Wie toch graag in elke bar een alcoholisch drankje nuttigt, wordt geholpen met het bestellen van een taxi of wordt verwezen naar de verschillende opties voor openbaar vervoer in de buurt.

 

Adressen:

BelRoy’s Bijou: Graaf Van Egmontstraat 20, 2000 Antwerpen

Bar Burbure: Vlaamsekaai 41, 2000 Antwerpen

Bar Zar: Pourbusstraat 8, 2000 Antwerpen

SIPS: Gillisplaats 8, 2000 Antwerpen

The Dirty Rabbit: Gentplaats 1, 2000 Antwerpen

 

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Njam.tv en daar gepubliceerd op 01/03/2018.

Tekst & foto: Yannick Van Dyck – niets uit dit artikel mag overgenomen worden zonder expliciete toestemming.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *