Negroni of the future: Oh Sweet Negroni

Negroni of the future: Oh Sweet Negroni

Het Italiaanse vermoutmerk Martini nodigde 4 Belgische topbartenders uit om hun visie op de ‘Negroni of the future’ uit te werken. De 4 bartenders gingen met veel plezier aan de slag met de premium range van Martini; de Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato.

De eerste in het rijtje is Jurgen Lijcops, lees zijn recept hier.

De tweede bartender van dienst is Charly Lebrun.

Charly Lebrun vond zijn inspiratie in het zuiden van Frankrijk. Naast een veld vol lavendel dronk hij een Negroni en at hij enkele ‘cornes de gazelle’ (een dessert met sinaasappelbloesemwater). Hij merkte op dat de geuren, kleuren en smaken hand in hand gingen. Hij koos een Cognac, de bekendste Franse spirit, als basis voor zijn Negroni.

Charly Lebrun

Charly Lebrun (Bistro des Anges) > Oh Sweet Negroni

Ingrediënten:

  • 3 cl Martini Riserva Speciale Rubino
  • 3 cl Martini Bitter
  • 3 cl Baron Otard VSOP Cognac
  • 1,5 cl St. Germain (vlierbloesemlikeur)
  • 8 druppels sinaasappelbloesemwater
  • 4 druppels lavendel extract

Bereiding:

  • Vul een shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe.
  • Shake stevig tot de shaker aangeslagen is door het ijs.
  • Zeef de mix met een strainer in een met ijs gevuld tumblerglas.
  • Garneer met een sinaasappelzeste, lavendel en rozemarijn.

 

Charly Lebrun

Charly Lebrun

Voor meer foto’s bezoek de Negroni Facebook-pagina.

Lees ook de recepten van Manuel Wouters en Didier Van den Broeck.

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Njam.tv

3 thoughts on “Negroni of the future: Oh Sweet Negroni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *