Negroni of the future: Nettle Negroni

Negroni of the future: Nettle Negroni

Het Italiaanse vermoutmerk Martini nodigde 4 Belgische topbartenders uit om hun visie op de ‘Negroni of the future’ uit te werken. De 4 bartenders gingen met veel plezier aan de slag met de premium range van Martini; de Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato.

De eerste in het rijtje is Jurgen Lijcops, lees zijn recept hier.
De tweede bartender van dienst is Charly Lebrun, lees zijn recept hier.

Als derde: niemand minder dan njam!-huismixoloog Manuel Wouters.

Manuel Wouters vond zijn inspiratie dicht bij huis, namelijk in de tuin van zijn nieuwe huis. Toen hij het huis kocht was de tuin overwoekerd met netels. In plaats van de netels te verdelgen trok hij zijn handschoenen aan en gebruikte de bladeren als smaakmaker. Het resultaat is een aardse Nettle Negroni.

Manuel Wouters

Manuel Wouters (SIPS) > Nettle Negroni

Ingrediënten:

  • 2 cl Martini Riserva Speciale Rubino
  • 2 cl Martini Bitter
  • 2 cl Bombay Sapphire gin
  • 2 cl Grey Goose wodka geïnfuseerd met netels

Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een met ijs gevuld mengglas.
  • Stir tot de mix voldoende gekoeld en verwaterd is.
  • Strain de cocktail in een tumbler met ijs en garneer met een zeste van sinaasappel.

 

Manuel Wouters

Manuel Wouters

Voor meer foto’s bezoek de Negroni Facebook-pagina.

Lees ook het recept van Didier Van den Broeck.

Dit artikel werd geschreven in opdracht van njam.tv

2 thoughts on “Negroni of the future: Nettle Negroni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *