Negroni of the future: Artemisia Negroni

Negroni of the future: Artemisia Negroni

De Negroni is al jarenlang een van de favoriete cocktails van de bartenders. Maar ook bij het grote publiek wint de cocktail snel aan populariteit. Wie deze zomer hip wil zijn, gaat voor de Negroni. Het recept van de klassieke Negroni is heel eenvoudig: gelijke delen gin, rode vermout en bitterlikeur. Het resultaat is een heerlijke cocktail met een lichte bittere toets. Een smaak die sinds de Gin&Tonic-hype veel zielen gewonnen heeft.

Maar het wordt pas echt leuk wanneer je creatief aan de slag gaat met de Negroni. Het Italiaanse vermoutmerk Martini nodigde 4 Belgische topbartenders uit om hun visie op de ‘Negroni of the future’ uit te werken. De 4 bartenders, waaronder njam-mixoloog Manuel Wouters, gingen met veel plezier aan de slag met de premium range van Martini; de Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato.

De eerste in het rijtje is Jurgen Lijcops.

Jurgen creëerde een cocktail met het potentieel om een instant classic te worden. De combinatie van een fruitige vermout, met sinaasappel geïnfuseerde spirit en de bittere toets van Cynar zorgen voor een complexe en aangename nasmaak.

Jurgen Lijcops

Jurgen Lijcops (Bar Burbure) > Artemisia Negroni

Ingrediënten:

  • 3 cl Martini Riserva Speciale Ambrato
  • 3 cl Grey Goose wodka geïnfuseerd met sinaasappelschillen
  • 3 cl Cynar
  • 2 barlepels absint

Bereiding:

  • Giet alle ingrediënten in een mengglas gevuld met ijs.
  • Stir tot alle ingrediënten voldoende gekoeld, gemengd en verwaterd zijn.
  • Garneer met een zeste van sinaasappel.

 

Jurgen Lijcops

Jurgen Lijcops
Voor meer foto’s bezoek de Negroni Facebook-pagina.

Lees ook de recepten van de 3 andere bartenders: Charly Lebrun, Manuel Wouters en Didier Van den Broeck.

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Njam.tv

3 thoughts on “Negroni of the future: Artemisia Negroni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *