World Class 2017: de Belgische finalisten

World Class 2017: de Belgische finalisten

Gisteren werden in de Nolet Distillery in Amsterdam de 10 finalisten bekend gemaakt voor de Belgian World Class finale 2017. Deze 10 bartenders zullen op 30 mei strijden voor de titel  ‘Belgian World Class Bartender of the year’:

Diageo World Class Finalists

In alfabetische volgorde:

Charly Lebrun  (Le Bistro des Anges, Moeskroen)

Frederic Geirnaert  (Commotie, Kortrijk)

Naushad Rahamat  (Cocktails At Nine, Antwerpen)

Ruben Patoor (Café Theatre, Gent)

Sofian Vlaminck  (Cocktails At Nine, Antwerpen)

Thomas Begbie  (Octans, Luxemburg)

Thomas Timmermans  (Belroy’s Bijou, Antwerpen)

Victoria van Wassenhove  (Vertigo, Brussel)

Yannick Draeyers  (Cocktails At Nine, Antwerpen)

Yen Pham  (Yi Chan, Brussel)

Het thema dit jaar is ‘Sustainability’. De tien deelnemers presenteren in de finale hun signature cocktail die inhaakt op de sustainability trends van dit moment. Met de cocktail verduidelijken de finalisten hun persoonlijke visie op het thema, waarbij ze gebruik kunnen maken van allerlei elementen zoals gerecycleerde en milieuvriendelijke producten, food leftovers, biologische ingrediënten en accessoires, thuisgekweekt fruit en groenten en alternatieven voor ijs, papier en plastiek.

Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De jury beslist uiteindelijk welke twee finalisten over all het beste hebben gescoord. Later die dag strijden ze om de titel met hun signature serve.

De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Belgian World Class Bartender of the Year mogen noemen, ook voegt hij/zij zich bij de World Class-familie en kwalificeert hij/zij zich voor de Global Finals, die plaatsvinden in Mexico City van 21 tot 24 augustus.

We kijken er naar uit!World Class Finale 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *