Dries Botty in de Final 6

Dries Botty in de Final 6

Hoe Dries Botty het in de eerste rondes van de World Class Global Finals deed, lees je hier. Maar ondertussen kregen we nog goed nieuws uit Miami: Dries is door naar de Final 6!

Dries Botty in Miami

In een waanzinnige Speed & Balance-proef verblufte hij de jury met maar liefst 14 cocktails in minder dan 10 minuten. Dries kwam na de Française Jenifer le Nechet, die net binnen de tijd 11 cocktails aan de jury kon voorschotelen. Aansluitend werd bekend gemaakt welke en hoeveel cocktail Dries zou gaan maken.

Met 14 cocktails waaronder een Scofflaw, een Chi-chi, een Blue Blazer, een Ramos Gin Fizz, een Morning Glory, een Red Snapper, zijn eigen Zero Waste Swizzle en een variatie op de Sazerac behaalde Dries een hoge moeilijkheidsscore van 114 punten. Beduidend hoger dan zijn voorganger Jennifer le Nechet (102 punten). Hoe hoger deze moeilijkheidsscore hoe meer punten gescoord kunnen worden, maar als de bartenders de vooropgesteld cocktails niet tijdig afkrijgen worden ze genadeloos afgestraft door de jury.

Botty is heel sterk als het op snelheid aankomt. Hij is het gewoon om aan een snel tempo te moeten werken, was enorm goed voorbereid en kreeg tips van onder meer Jurgen Nobels. Nobels won vorig jaar de Speed Challenge op de Global Finals in Zuid-Afrika en weet dus hoe je zo’n challenge best aanpakt.

Dries Botty in Miami

Dries Botty kwam, dankzij de goede voorbereiding, tijdens de challenge nooit in de problemen. In tegenstelling tot sommige andere kandidaten vergat hij de jury ook niet te entertainen tijdens de proef. Dries eindigde op dezelfde manier zoals hij het deed in de nationale finale: namelijk al dansend op een stevig house-deuntje en met tijd over! Een heel indrukwekkende snelheidsronde. De Antwerpenaar had nam zelfs nog even de tijd om voor zichzelf een shot whisky uit te schenken. Presentator/jurylid Spike Marchant zei al lachend dat Dries nog voldoende tijd over had om 220 Margaritas te maken. Wat een ronde! World Class indeed!

Bijna stipt 3 uur later werd bekend gemaakt welke deelnemers zouden doorstoten naar de finale. Voor slechts 6 van de 12 deelnemers was er een plaatsje weggelegd in deze laatste proef. En Dries Botty werd heel terecht op de podium geroepen als finalist.  Van harte proficiat, Dries! Op naar de finale-proef!

Dries Botty in Miami

update: Dries werd vierde. Een fantastische prestatie!

2 thoughts on “Dries Botty in de Final 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *